NORGE RUNDT MED

BERIT ÅS

10. april 2008 - 10. april 2009

Hjem Om Berit Ås Norge rundt turneen Artikler Kontakt oss Lenker

FOTO FRA TIDLIGERE ARRANGEMENTER:

5. april Løten
10. april Norli bokcafé
10. april festmiddag Norsk Kvinnesaksforening

13. april TURNÉÅPNING OSLO
13. april Oslo Se programmet
13. april Oslo Sangene vi sang!

17. april Litteraturhuset
30. april Nesna i Nordland
8. mai Lillehammer
9. juni Fredrikstad
25. aug. Bergen SV
26. aug. Univ. i Bergen
25. sept. Høyskolen i Drammen
2. mars. Kulturhuset i Karasjok

OM BØKENE

www.ordfront.se
www.pax.no
............................................
Disse er under planlegging:
Drammen, Trondheim, Stavanger, Kirkenes, Alta, Tromsø. Avsluttning
på Løten ca. 10. april
........................................

Phønix i Fredrikstad 9. juni 2008Berit hold festforedraget: "Det startet i Fredrikstad og ledet meg til Himmalaya. Viktigheten av barndommen for voksenlivet." ( kommer på hjemmesiden )


Godt vær - og mange var sikkert dratt til Hvaler - men likevel fyltes salen av over 60 personer! Her var noen gamle klassekamerater fra folkeskolen møtt fram sammen med familie, venner, kvinnesaksforeningen, SVere og ellers andre interesserte.


Forfatterinnen Gerd Brantenberg er også fra Fredrikstad og holdt en morsom og velskrevet jubileumshilsen. Les hele her! Så fikk vi en opplesning fra den nye trilogien basert på Berits slekt og liv av Anette Utterbäck fra Sverige.


Fredrikstad kvinnesaksforening, ved Elisabeth Lønnå, hadde funnet fram foreningsprotokoller fra den gang Berit mor, Ingebjørg satt i Norges Nasjonalråd. Lærerinnen Ingebjørg Skarpås var også en særs aktiv dame på mange områder .

Konferansieren Ragnar Heidel var desverre sykemeldt så Inge Ås tok over på kort varsel og leste hans innledning til dagen i tillegg til å spille på krystallbollene sine. Berits "Sov Dukke Lise" ble sunget med to ekstravers som Kvinnesaksforeningen hadde diktet til dagens jubilant. Berit selv sang "En silkeparaply" som hun hadde skrevet tekst og melodi til i russerevyen "Faen i nøtta" og fortalte hvordan Jens Book Jensen sluttet å synge den etter at han fikk vite at det var Berit / lederen av SV som hadde skrevet den.

Hjemmesiden: Norge rundt med Berit Ås - inge@iliana.no